Semlor - Allt om de underbara semlorna

Kul om Semlor

Roligt om semlor

Här samlas alla kul saker om semlor eller semmelliknande bullar. På senare år har det dessutom kommit massor av nya typer av semlor eller varianter på semlor.

Här kan du hitta massor med roligt och kul om semlorna.

Prinsessemla

PrincessemlorMarkus Ekelund på Thimons konditori i Nässjö kom på den otroligt söta prinsessemlan när semmelsäsongen 2017 startade och prinsessemlaln blev en mycket stor succé och fanns över hela landet efter bara en vecka.

Semmelwraps

SemmelwrapsMattias Ljungberg på Tössebageriet i Stockholm lanserade år 2015 den nyskapande och spännande semmelwrapsen som kopierats av många andra konditorier och bagerier.

Hemlan - Den hemliga semlan

HemlaPer Bäckström och Peter Nordin på Wienercaféet tog fram hemlan år 2015 som är en semmelbulle där mandelmassa och grädde sprutas in så att den ser ut som en slät bulle.

Första semlan

Första semlanSemlor har funnits under lång tid och redan i Gustav Vasas bibel nämndes semlokakor år 1541.

Semlor på tisdagar

Semlor på tisdagarÄnda in på 1960-talet var det förbjudet för konditorier att bjuda på semlor andra dagar är tisdagar och då endast veckorna mellan fettisdagen och påsk.

VR-semlor

Äta semlor

Äta semlorEgentligen ska man börja äta semlor på fettisdagen som inftäffar tisdagen sju veckor före påsk men de flesta äter fler semlor innan semmeldagen än vad det gör efter.

När äter du dina semlor?

Största semlan

Största semlan Den största semlan som har bakats hade diametern 133 cm och vägdel hela 134 kg. Denna jättesemla bakades i Alingsås på semmeldagen den 13:e februari 1996.

Äta semlor

Äta semlorEgentligen ska man börja äta semlor på fettisdagen som inftäffar tisdagen sju veckor före påsk men de flesta äter fler semlor innan semmeldagen än vad det gör efter.

När äter du dina semlor?

Supersize-semla

160 Semlor på sex minuter

Recept på semlor

Mitt kök lagar lite annorlunda semlor

Allt du behöver för att göra supergoda semlor finns oss

Mer fakta om semlor

Här kan du hitta mycket gott och kul om semlor och varifrån semlan kommer.

Meny - Semlor
Till förstasidan om SEMLORHögst upp på sidan om semlorLängst ned på semmelsidan
Recept SemmeldagenFettisdagenNyheter